Ben je net zoals ik een zoetekauw, dan mis je waarschijnlijk ook die lekkere wafels… Teveel uitzonderingen maken is nu ook weer geen goed idee! Maar geen nood, want ik heb een receptje om zelf heerlijke wafels te maken en zonder miserie achteraf toch te kunnen genieten van een “toegestane zoetigheid”

De wafels zijn trouwens perfect in te vriezen. Ideaal om een voorraadje te maken en hup, de diepvries in. Heb je zin in wat zoets, ontdooi er dan eentje en enjoy!

 

INGREDIËNTEN

  • 100 gram amandelmeel
  • ½ tl zout
  • 1 tl psylium husk powder (vlozaadpoeder)
  • ½ tl wijsteenpoeder
  • 50 gram erythritol (suikervervanger)
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • ½ tl vanille-extract
  • 100 ml kokosmelk

 

LET’S DO THIS

1. Verwarm de oven voor op 220°C (hete lucht).

2. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.

3. Doe vervolgens de eieren, kokosmelk en vanille-extract bij de droge ingrediëntenmix en roer tot een smeuïg beslag.

4. Laat het deeg een 10-tal minuutjes rusten zodat het deeg wat uitzet door het vlozaad. Het deeg zal de textuur krijgen van een echt wafelbeslag!

5. Verdeel het deeg in een bakvorm voor wafels.

6. Bak ze 15 minuten, zodat ze lichtbruin worden.

7. Wil je graag wat poedersuiker erover? Dat kan je gemakkelijk zelf maken! Mix in een keukenrobot wat erythritol fijn tot poeder, et voilà!

8. Je kan de wafels zo eten of ze dresseren zoals jij graag wilt. Ik koos nu voor de zelfgemaakte “gezonde” poedersuiker en aardbeien. Smakelijk!

Updates

(Behind) Endo Stories