Taboebs: podcastaflevering over endometriose

Ooit al gehoord van endometriose? Endometriose is een chronische aandoening waarbij er weefsel dat reageert op hormoonschommelingen zich op allerlei plaatsen in het lichaam kan bevinden, voornamelijk in de buikholte. Een proces dat zorgt voor (zeer ernstige) pijn en zoveel meer.

Valerie van vzw Behind Endo (Stories) vertelt er in deze aflevering uitgebreid over. Behind Endo (Stories) is een community opgericht door twee vrouwen die een veilige context creëren, in België en Nederland, voor mensen die in hun leven te maken krijgen met endometriose.

Wij willen Valerie en Esmee bedanken om deuren te openen. Ook een bedanking aan partner Valerie, Ignace, die in deze aflevering mee getuigt.

De stemmen zijn van Liesbeth Roose en Line Ellegiers. De opname en montage gebeurde door stemcel. Onze huismuzikant is Florejan Verschueren

 

Luister hier!

 

Updates

(Behind) Endo Stories

Endo Stories – Kiki

Mijn Strijd met endometriose: een verhaal van kracht en doorzettingsvermogen Graag deel ik mijn persoonlijke verhaal over mijn endometriosetraject met jullie. Mijn naam is Kiki

Verder lezen