Behind Endo Stories – Max

Ik ben Max, ik ben 27 jaar. Samen met Anne, mijn verloofde, woon ik in Den Haag. Ik ben werkzaam als Financial Controller bij een grote fitnessketen en in mijn vrije tijd loop ik graag in het Haagse bos met onze twee honden. Daarnaast leer ik Chinees, luister ik graag muziek (platen) en game ik af en toe.

ENDOMETRIOSE-TRAJECT

° Had je voor de diagnose al ooit gehoord van endometriose?

Nee, nog nooit.

° Wat was je reactie toen je hoorde dat je vriendin endometriose heeft?

Neutraal, omdat ik nog niet zo goed wist wat het was. Eenmaal uitgelegd vond ik het verhelderend om te weten waarom Anne pijn had in de buik. Tegelijkertijd ook wel spannend en bleef het vervelend voor haar.

° Waar kon jij terecht om over jouw vragen en zorgen rond endometriose te praten?

Bij Anne en op het internet. Daarnaast heb ik boekjes gelezen van ‘Endometriose in Balans’ en de ‘Endometriose Stichting’.

° Op welke manier verleen je steun aan je vriendin?

Ik ben er voor haar wanneer ze pijn heeft, zowel emotioneel maar ook met snacks etc. Helaas kan ik volgens mij niet meer doen dan dat…

° Hoe bespreken jullie/gaan jullie om met alles rondom de ziekte? (symptomen/emoties/behandelingen)

Bespreken met elkaar en ook daadwerkelijk luisteren. Daarnaast moet Anne sneller aangeven wanneer ze pijn heeft, want ze laat het niet altijd gelijk merken, waardoor ik soms niet snap waarom we een woordenwisseling hebben.

DAGELIJKS LEVEN

° Welke invloed heeft endometriose op jullie (gezins)leven/relatie?

Voor mij niet per se heel veel.

° Welke dingen in onze cultuur/medische zorg/onderwijs die invloed hebben op endometriose zou je willen veranderen?

Het verstrekken van informatie en het bewustzijn errond verbeteren.

° Welke raad kan je aan partners, familie, vrienden van een endosister geven?

Luister of lees erover voordat je een mening geeft.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Updates

(Behind) Endo Stories

Endo Stories – Kiki

Mijn Strijd met endometriose: een verhaal van kracht en doorzettingsvermogen Graag deel ik mijn persoonlijke verhaal over mijn endometriosetraject met jullie. Mijn naam is Kiki

Verder lezen