Over ons

C'est qui?

Valérie

Hey, ik ben Valérie en woon in Baardegem, samen met mijn vriend Ignace en zotte kat Mambo.

Mijn favoriete kleur is groen, ik ben een boekenverzamelaar, verzot op wandelingen in de vrije natuur, verbinden en tetteren met vriendinnen, heb het creatief bezig zijn terug herontdekt, ik ben tenenkrommend perfectionistisch en hou van structuur maar kan ook dingen tot op de deadline uitstellen vanwege de presteerdruk.

In 2020 stampte ik mijn eigen bedrijf uit de grond: Moment Content (www.momentcontent.be). Hiermee wil ik vooral inspireren om bewust te vertragen (leren luisteren naar uw lichaam, als dat zegt: nu niet, effe gas terugnemen), creatief ontprikkelen en verbinden, via ontspanningsmassages en workshops. En in onze webshop vind je natuurlijke  kruideninfusies, aromatherapie en magnesiumproducten.

Sinds 2018 ben ik ook ‘officieel’ #endosister, wat een heel traject van aanvaarding en verwerking van chronisch ziek zijn in gang zette… 

🌻 Lees HIER mijn Endo Story!

Esmeralda

Hoihoi! Ik ben Esmeralda, een multi-gepassioneerde vrouw! Ik werk als bedrijfsverpleegkundige met een bijzondere passie voor diabetes.

Wanneer ik niet aan het pendelen ben doorheen het land,  breng ik tijd door met mijn twee honden (twee fantastisch lieve geredde honden uit Spanje). Ik hou absoluut niet van taboes, ben een babbelkont eersteklas en een echte bijleer-junkie. Je vindt mij dus vaak verstopt achter een boek of laptop, waaruit ik informatie op slurp.

In balans leven en zijn is een enorme uitdaging voor mij, zeker met de diagnose endometriose (die ik in 2020 heb gekregen). Toch weerhoudt dit mij er niet van om informatie en kennis te delen en om endometriose in de belangstelling te zetten.

🌻 Lees HIER mijn Endo Story!

Het verhaal achter ons logo

REGENBOOG
De regenboog is een prachtig natuurverschijnsel. Wanneer het regent (verdriet en tegenslag) en tegelijkertijd de zon (hoop en leven) schijnt, komt er een regenboog tevoorschijn. De regen staat symbool voor verdriet. Donkere wolken maken de wereld somber, nat en koud. De zon is het tegenovergestelde: het maakt de wereld warm, vrolijk en licht.

Het gezegde ‘na regen komt zonneschijn’ is de versmelting van deze twee uitersten. Wanneer het regent en tegelijkertijd schijnt de zon, dan ontstaat er een fenomeen dat beiden overstijgt. Zowel de regen als de zon transformeren samen tot iets wat groter is dan ze beiden apart ooit kunnen zijn: een magnifieke regenboog! Zowel licht als donker, hoop en verdriet mogen er allebei zijn. Zonder schaduw geen licht en zonder kou geen warmte.

Het is een belofte dat ook na de regen weer zonneschijn zal komen. Hou vol, want hoe donker het nu ook lijkt, op een dag breekt de zon weer door. De regenboog is dus een prachtig symbool voor hoop, vrede en troost. Een symbool voor een lichtpuntje in moeilijke tijden.

GELE KLEUR
Geel staat algemeen bekend als de kleur voor de bewustwording van endometriose. Toen de Amerikaanse organisatie EndoFound in 1980 een eerste publicatie deed van hun awareness brochures over endometriose, gebruikten ze de kleur geel als achtergrond. De brochures werden wereldwijd verspreid, in alle talen vertaald en sindsdien is geel de officiële kleur van endometriose.

De organisatie gebruikt sinds 1993 ook een geel lint met daarop de woorden ‘Vraag me wat endometriose is!’. Ze proberen hiermee de bewustwording nog meer te stimuleren omdat mensen bij het zien ervan nieuwsgierig zijn naar het verhaal erachter. Met onze gele regenboogpin proberen wij met Behind Endo (Stories) deze bewustwording een nieuwe dimensie te geven.

Betrouwbare interne experts

Dana De Decker
HR en re-integratie werk na herstelperiode
Inge Derhaeg
Hormonen, peri-menopauze & voeding
Kristine De Schamphelaere
Buitenlandzorg/wetenschappelijke info

Community

We hebben een besloten Facebook-groep & een verbindend Instagram-account
 
Beiden vormen een community waar we samen kunnen zijn. Waar we ons verhaal kunnen delen maar elkaar ook raad kunnen vragen en tips kunnen geven over hoe we met deze ziekte om kunnen gaan. Een veilige haven dus voor alle endolotjes.
 
 
 
 

Contact