Een speekseltest om endometriose te diagnosticeren, echt?

 

Er is momenteel geen screeningstechniek voor endometriose, noch voor vrouwen met een verhoogd risico, noch voor de algemene bevolking.

De aankondiging dat de in Lyon gevestigde start-up Ziwig een speekseltest had ontwikkeld om endometriose snel en niet-invasief te diagnosticeren bleef niet onopgemerkt. Als het bedrijf zijn test “een wereldinnovatie” heeft genoemd en al veel met de media heeft gecommuniceerd, welke informatie levert de wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Journal of Clinical Medicine  dan echt op, waarvan de resultaten ten grondslag liggen aan deze communicatie?

Zijn deze resultaten zo veelbelovend als ze zijn gepresenteerd? Kunnen ze echt een game-changer zijn en een betrouwbare, snellere en efficiëntere diagnose mogelijk maken voor de duizenden patiënten die door de ziekte zijn getroffen? En is er verder onderzoek nodig? Canal Détox geeft een update over de inhoud van het onderzoek waarop de aankondiging van de ontwikkeling van deze speekseltest is gebaseerd.

Lees het volledige artikel https://presse.inserm.fr/un-test-salivaire-pour-diagnostiquer-lendometriose-vraiment-2/44876/

 

Updates

(Behind) Endo Stories

Endo Stories – Kiki

Mijn Strijd met endometriose: een verhaal van kracht en doorzettingsvermogen Graag deel ik mijn persoonlijke verhaal over mijn endometriosetraject met jullie. Mijn naam is Kiki

Verder lezen