Endo Stories – Angela

Ik ben Angela, ik ben 31 jaar en woon in Hedel (dichtbij den Bosch). Ik heb ondertussen al 2 jaar een relatie met mijn vriend, die mijn steun en toeverlaat is. En sinds 3 jaar ook een kleiner vriendje, een konijntje, dat aanvoelt wanneer ik verdriet of pijn heb en dat dan lekker komt knuffelen. Op dit moment heb ik geen werk, het lukt me helaas niet om met mijn endometriose te werken …

Mijn hobby’s zijn wandelen, creatief zijn, en knuffelen met mijn konijntje. Verder kan ik genieten van het samen zijn met vriendinnen.

ENDOMETRIOSE-TRAJECT

Ongeveer 7 jaar geleden kreeg ik de diagnose ‘endometriose’, waar ik nog nooit van gehoord had! Ik wist totaal niet wat het was, en was tegelijkertijd heel verdrietig maar ook opgelucht dat mijn aandoening eindelijk een naam had.

Toen ik 10 jaar was, kreeg ik de eerste keer mijn menstruatie, het was vreselijk! Zo’n vreselijke buikpijnen en krampen, 10 dagen ongesteld zijn, het was een ramp … Van de 10 dagen lag ik 8 dagen op bed met een warme kruik, en echt een gevoel van ‘raak me niet aan want dan heb ik nog meer pijn!’ Een paar keer per maand viel ik flauw, puur van de pijn …
Ik ging dikwijls met mijn moeder naar de huisarts, waar ik keer op keer mijn verhaal deed. En waar hij keer op keer zei: ‘ja meisje, je bent nog jong, je bent een meisje en ook dit hoort erbij!’
Pas 14jaar later werd ik eindelijk doorgestuurd, zo een lange wachttijd wens ik niemand toe!

Toen ik 2 jaar geleden vertelde aan mij vriend dat ik endometriose heb, reageerde hij heel fijn en zei dat hij er voor me wilde zijn, en dat is niet gelogen.
In oktober 2019 heb ik een mega grote operatie gehad in Amsterdam in het VUMC. Ze hebben 7 uur geopereerd, waarbij ik 20cm darm kwijtraakte. Ik heb 6 dagen in het ziekenhuis gelegen. Mijn vriend, mijn moeder en mijn bonusvader zijn die 6 dagen bij me geweest… Ik gun iedereen die steun!
Gelukkig kan ik goed met mijn omgeving praten over endometriose en word ik echt gesteund.
Ik sta onder controle van het Den Bosch ziekenhuis (jbz), waar ze me altijd dag en nacht helpen, met gelijk welke vraag.

DAGELIJKS LEVEN

Hoeveel invloed heeft endometriose op mijn leven: tja, waar moet ik beginnen… Het heeft heeeeeel veel invloed op mijn/ons leven! Als ik buikpijn heb, moet ik mijn afspraak afzeggen of blijf ik liever thuis in bed. En ik weet dat iedereen weleens buikpijn heeft, maar endometriose-buikpijn wens ik niemand toe!
Soms ben ik terughoudend om met mensen af te spreken, al reageert mijn omgeving heel begripvol.

Wat ik graag zou willen, is dat er meer bekendheid komt over endometriose, er is zo weinig over bekend bij het grote publiek. En het start al bij de huisarts, als een jong meisje verteld over buikpijn en hevige menstruatie, stuur haar dan door en wacht niet te lang!

Waar ik mee wil afsluiten, is dat ik iedereen gun dat ze een geweldige partner/moeder/bonusvader/familie/vriendinnen naast zich hebben staan zoals ik!
En ken je iemand met endometriose, praat erover en stuur hen een berichtje. Al is het enkel een hartje, zonder tekst, dat kan al zoveel deugd doen!

En aan alle endosisters, weet dat je niet alleen bent! Je bent een powervrouw!

Updates

(Behind) Endo Stories

Endo Stories – Kiki

Mijn Strijd met endometriose: een verhaal van kracht en doorzettingsvermogen Graag deel ik mijn persoonlijke verhaal over mijn endometriosetraject met jullie. Mijn naam is Kiki

Verder lezen