Behind Endo Stories – Kevin

Ik ben Kevin, ik ben 28 jaar en woon in Willebroek. Ik werk in de bouwsector. Ik heb samen met Esther een dochtertje dat bijna 1 jaar wordt.  Ik ga wekelijks fietsen zodat Esther wat extra tijd heeft met ons dochtertje.

ENDOMETRIOSE-TRAJECT

° Had je voor de diagnose al ooit gehoord van endometriose?

Neen, hierdoor wisten we ook niet wat we ervan moesten verwachten toen we de diagnose te horen kregen.

° Wat was je reactie toen je hoorde dat Esther endometriose heeft?

Ik schrok, maar was ook opgelucht dat we wisten wat het probleem was en waarom ze zo’n pijn had. Ook wisten we ineens waarom het maar niet wou lukken om zwanger te worden.

° Waar kon jij terecht om over jouw vragen en zorgen rond endometriose te praten?

Alle info die Esther vond, liet ze me lezen of vertelde ze mij.

° Op welke manier steun je Esther?

Op de momenten dat ze haar maandstonden heeft en veel pijn heeft, zorg ik dat haar kersenpitkussentje opgewarmd is en dek ik haar warm onder als ze gaat proberen slapen. Als ze een pijnstiller nodig heeft, zorg ik dat ze die heeft. Ik ben ook heel het proces niet van haar zijde geweken en tijdens en na haar operatie heb ik haar gesteund waar ik kon.

° Hoe bespreken jullie en gaan jullie om met alles rondom de ziekte?

We zijn er heel open over. Als het niet gaat, zegt ze het eerlijk en ben ik er voor haar. Ik probeer haar te steunen als ze weer last heeft. Soms heeft ze het er moeilijk mee en dan laat ik haar uithuilen, wat oplucht.

DAGELIJKS LEVEN

° Welke invloed heeft endometriose op jullie (gezins)leven en relatie?

Het heeft er voor gezorgd dat we nog dichter naar elkaar toe gegroeid zijn doordat we het proces samen intens beleefd hebben. Zowel de goede als minder goede momenten.

° Welke dingen in onze cultuur/medische zorg/onderwijs die invloed hebben op endometriose zou je willen veranderen?

Men moet meer onderzoek doen naar endometriose en het meer bekendheid geven zodat meer mensen weten wat het is en wat het inhoudt.

° Welke raad kan je aan partners, familie, vrienden van een endosister geven?

Geef haar respijt, geloof haar als ze zegt dat ze pijn heeft en dat het even niet gaat. Blijf haar steunen, zeker op de moeilijke momenten.

Updates

(Behind) Endo Stories

Endo Stories – Kiki

Mijn Strijd met endometriose: een verhaal van kracht en doorzettingsvermogen Graag deel ik mijn persoonlijke verhaal over mijn endometriosetraject met jullie. Mijn naam is Kiki

Verder lezen