NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY

Ontdek ons ledenplatform

Reeds lid? Log meteen in!

Ga rechtstreeks naar het platform

Inloggen

Heb jij net de diagnose van endometriose ontvangen? Voel je je verloren in het doolhof aan informatie rond deze chronische ziekte? Heb je geen idee welke stappen je nu eerst zou moeten zetten? Heb je het gevoel dat je bij niemand terecht kan met al je endo-vragen?

Je bent niet alleen!

Welkom op het holistische online ledenplatform van de Vlaamse vzw Behind Endo (Stories)!

Het ‘Over-leven met endo’-platform is een warme community van endometriosepatiënten die samen willen leren hoe je jezelf in het dagelijkse leven kan ondersteunen op zachte, natuurlijke manieren.

DISCLAIMER

De bedoeling van dit platform is niet om voor jezelf of voor je endometrioseklachten een ‘quick-fix’ te vinden. We zijn allebei grote voorstanders van een holistische benadering in het omgaan met endometrioseklachten door onder andere het aanpassen van voeding, mindset en levensstijl. Maar hoe goed je ook eet of hoe lang je mediteert, het is altijd van cruciaal belang dat je wordt gecontroleerd en opgevolgd door je arts. Dit zijn slechts hulpmiddelen om je symptomen te beheersen, geen genezing of behandeling. 

Dit platform is een veilige ruimte die jou uitnodigt om zelf te onderzoeken wat voor jou werkt en wat niet, over welke onderwerpen je meer wil leren, uit te zoeken wat voor jou veilig aanvoelt, en dit samen met de andere leden.

Wat is het ‘OVER-LEVEN MET ENDO’-platform?

Wat vind je er allemaal?

° Een virtuele omgeving waarin je veilig contact kan leggen met andere leden van de vzw, verspreid over gans België (en zelfs Nederland!) = de Endo Community Map

° Elke maand komen er 2 nieuwe webinars online (hiernaast zie je een overzicht van alle reeds gepasseerde webinars) met experts in allerlei vakgebieden en thema’s (oa Hormonen & Cyclus, Relaties & Seks, Voeding, Pijnverlichting, Werk & Financiën, Complementaire aanpak, Mentaal…) = de Endo Academy

° Oefeningen die je helpen ontspannen en vertragen, zoals meditaties, yoga-houdingen en Yoga Nidra, dagelijkse journal prompts die je helpen reflecteren en invoelen bij jezelf, en maandelijkse affirmaties = de Endo Relaxation Space

° Downloadbare PDF-recepten voor ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes, soep… via een overzichtelijke recepten-database, aangevuld met blanco boodschappenlijstjes en menuweekplanners en een maandelijkse live kookworkshop via zoom = de Endo Food Corner

° Interessante online artikels als aanvulling op de maandelijkse webinars = de Endo Bib

° Elke maand een korte live community check-in om elkaar beter te leren kennen, te motiveren bij bepaalde problemen en antwoord te bieden op dringende vragen over bepaalde onderwerpen = de Endo Circle

° Challenges en maandelijkse uitdagingen die je helpen om nieuwe gewoontes te creëren

° Ledenkorting op workshops die door verschillende experts verzorgd en gegeven worden op een externe locatie

° Kortingscodes en leuke (weggeef)acties

Kortom een heuse toolkit om jouw dagelijkse leven met endometriose complementair te ondersteunen naast je medische behandelplan!

Vaakgestelde vragen

Endometriosepatiënten die al een diagnose ontvingen en die op zoek zijn naar extra informatie, handvaten en ondersteuning in een besloten, veilige community die losstaat van sociale media én die GOUDEN LID van de vzw zijn geworden.

Iedereen die meer wil weten over endometriose, uit professionele interesse (zoals werkgever, hulpverlener, arts …), uit emotionele interesse (zoals vrienden, familie, partners) of voor mensen die een vermoeden van endometriose hebben maar nog geen definitieve diagnose. Daarvoor verwijzen we graag naar onze uitgebreide informatieve website www.behindendo.be !

Eenvoudig, door een GOUDEN LID-maatschap aan te kopen bij onze vzw! Voor 60€/jaar ondersteun jij mee de werking van onze vzw, zorg je er mee voor dat wij aan bewustwording kunnen blijven doen dmv flyers, folders, affiches en campagnes, interessante experts kunnen aanspreken, ledendagen kunnen organiseren…

Jouw GOUDEN LID-maatschap is 1 jaar geldig vanaf moment van aankoop. Tot die tijd heb je toegang tot het ‘Over-leven met endo’-platform. Een maand voor afloop van je huidig lidmaatschap ontvang je een mail met reminder om je lidmaatschap te hernieuwen. Ga je hier niet op in, eindigt je toegang tot het platform vanzelf na 1 jaar.

Daar zijn 2 redenen voor. Als jonge vzw hebben wij werkingsmiddelen nodig en kunnen wij nog geen beroep doen op subsidies en hebben we ook nog geen constante geldinkomsten. Zoals we al aangaven in punt 3 gebruiken wij onder andere deze financiële inkomsten uit lidgeld om onze acties te kunnen blijven doen. Langs de andere kant kunnen wij als vzw ook veel meer doen en betekenen als wij gestaag groeien in ledenaantal. Hoe meer leden wij hebben, hoe meer evenementen en acties wij op poten kunnen zetten om lawaai te maken voor onze chronische ziekte. En dus hebben wij ons afgevraagd welke meerwaarde wij jullie kunnen bieden om lid te worden: ons ledenplatform.

Op onze website en social media delen we al heel veel informatie, verhalen en tips. Speciaal voor de leden van onze vzw willen we daar nog een aantal extra’s aan toevoegen en die vind je dus op het platform.

Jazeker! Je kan ons steunen door een vrije donatie te doen via deze link.
(Momenteel is een donatie, gift of lidgeld nog niet fiscaal aftrekbaar, onze aanvraag tot erkende vzw is ingediend)

Aangezien endometriose zich niet laat tegenhouden door landsgrenzen beperken wij onze vzw, onze community, onze vrijwilligerspoel en bijgevolg ons ledenplatform ook niet voor buitenlandse lotjes. Indien jij dus NL endometriosepatiënt bent, de diagnose ontving en graag lid wordt van onze vzw, verwelkomen wij jou met open armen!

Word lid van het platform

Voor 60€/jaar ondersteun jij mee de werking van onze vzw, zorg je er mee voor dat wij aan bewustwording kunnen blijven doen dmv flyers, folders, affiches en campagnes, interessante experts kunnen aanspreken, ledendagen kunnen organiseren…