#BEHINDENDOBELLLY

Om deze ENDOMETRIOSE AWARENESS MAAND extra krachtig én zichtbaar te maken, hebben wij deze foto gemaakt die je gedurende de ganse maand maart als jouw PROFIELFOTO kan gebruiken.

🌻 Waarom kozen we voor #behindendobelly?

Een #endobelly is één van de zichtbaarste (en voor sommige #endosisters één van de pijnlijkste) symptomen van #endometriose. Een #endobelly is een pijnlijk opgeblazen gevoel en zwelling van de buik, die enkele uren, dagen of zelfs weken aanhouden, wat een negatieve invloed kan hebben op je mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Een #endobelly komt hoogstwaarschijnlijk voor door endometriose-gerelateerde ontsteking, waardoor een “buik” ontstaat die ‘s ochtends plat kan zijn en ‘s avonds eruitziet alsof je een paar maanden zwanger bent (en dit kan leiden tot heel kwetsende vragen uit je omgeving). Het kan op elk moment gebeuren, om verschillende redenen.

🌻 Hoe kan je deze fotochallenge steunen?

° Deel deze post zoveel mogelijk in je #stories op instagram en vertel er jouw ervaring met een #endobelly bij. Vergeet ons zeker niet te taggen zodat wij kunnen meevolgen!

° Ook via FB kan je dit delen en jouw ervaring met een #endobelly vertellen.

° Tot slot mag je deze foto downloaden en als PROFIELFOTO instellen gedurende de ganse maand. Hoe meer awareness we voor deze chronische ziekte kunnen bereiken, hoe liever!

Liefs,
Esmee, Valerie & Sanne

📸 @shotsbywolf